Υλικά
100γρ. νιφάδες βρώμης (για porridge)
60γρ. φυστικοβούτυρο
40γρ. μέλι
160γρ. δαμάσκηνα ξερά (χωρίς κουκούτσι)
4 κουτ. σούπας ηλιόσπορους
4 κουτ. σούπας σπόρους chia
50γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα ή φιστίκια
Διαδικασία
Ψιλοκόβετε τα δαμάσκηνα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια μπάλα πάστας. Προσθέτετε μία κουταλιά καυτό νερό αν κολλάει πολύ το μίγμα. Στο μεταξύ ζεσταίνετε ελαφρά σε ένα τηγανάκι το φυστικοβούτυρο με το μέλι μέχρι να γίνουν ένα ρευστό ομοιογενές μίγμα.
Ρίχνετε τη βρώμη, τους σπόρους chia, τους ηλιόσπορους, τα αμύγδαλα και την πάστα των δαμάσκηνων σε ένα μπολ. Προσθέτετε το μίγμα με το μέλι και το φυστικοβούτυρο και αρχίζετε να ζυμώνετε καλά μέχρι να σπάσει η πάστα των δαμάσκηνων και να ενωθούν όλα τα υλικά σε ένα ομοιογενές μίγμα.
Πηγή: olivemagamazine.gr