Η επανεκκίνηση της εστίασης χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό, αφού όλοι λίγο έως πολύ έχουμε ανάγκη να ξαναβρεθούμε στα αγαπημένη μέρη μας με τους φίλους και τις παρέες μας. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος φαίνεται πως δεν έχουν πτοήσει τους επιχειρηματίες και τους σεφ που ετοιμάζουν ολοκαίνουργια projects, για να δώσουν ιδιαίτερη γεύση στο καλοκαίρι μας.
Στις γειτονιές του κέντρου
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ο Χριστόφορος Πέσκιας βάζει την υπογραφή του και τα αδέλφια Πιτσιλή μαζί με τους γιους τους ετοιμάζουν ένα σύγχρονο ελληνικό εστιατόριο, που δίνει έμφαση στους μεζέδες, απέναντι από το εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων. Το όνομα αυτού θα είναι «Dopios» (Σκουλενίου 1, 210 3310049) και εκτός από τις γαστρονομικές εκπλήξεις του Πέσκια, θα δοκιμάσουμε μια μεγάλη ποικιλία ελληνικών κρασιών και αποσταγμάτων.
Το «CTC» του Αλέξανδρου Τσιοτίνη μετακομίζει στον Κεραμεικό, εκεί όπου μέχρι πέρυσι λειτουργούσε το «Αθήρι» (Πλαταιών 15, 21 0722 8812). Από τα μεγάλα του ατού, η υπέροχη αυλή, αλλά και ο pasty chef Μανώλης Στήθος, ο οποίος προστέθηκε στην ομάδα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δύο αγαπημένοι σεφ του τηλεοπτικού κοινού, η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη και ο Πάνος Τόγιας, που τους γνωρίσαμε μέσα από το MasterChef, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε έναν πολύχρωμο και cosy χώρο στου Ψυρρή (Λεπενιώτου 26, 21 0331 7721) με το ανοιξιάτικο όνομα «Cherry Blossom», που θα ακολουθεί τη λογική ενός κλασικού αμερικανικού diner και θα σερβίρει street food.
Ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, η ομάδα της «Cookoovaya» είχε έτοιμο το επόμενο project της με το τυχερό όνομα «Γκαστόνε Grills and Spirits» (Πραξιτέλους 43, Αθήνα, 210 3211455). Η κουζίνα θα έχει επιρροές από την παγκόσμια γαστρονομική σκηνή, με έμφαση στην κρεατοφαγία και στα grills της δεκαετίας του ’90.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ο χώρος του «Mr. Pug Athens», που βρίσκεται στα όρια Συντάγματος και Πλάκας θα μετατραπεί σε νέο all day εστιατόριο με fusion ελληνο-μεσογειακό προσανατολισμό, το μενού του οποίου θα επιμεληθεί ο Παναγιώτης Γιακαλής.
Κοντά στον σταθμό Συγγρού-Φιξ, σε ένα νοσταλγικό, μεταπολεμικό κτήριο (Μεναίχμου 4, Αθήνα, 210921 3690), η Σταυριανή Ζερβακάκου, που έχει εντρυφήσει στις πολίτικες γεύσεις, ετοιμάζει το «Annie Fine Cooking» – θα λέγεται έτσι προς τιμήν της μητέρας των ιδιοκτήτων, η οποία ήταν εξαιρετική μαγείρισσα- με έμφαση στις τοπικές ελληνικές κουζίνες και μια κάρτα καταλόγου, που θα ανανεώνεται αρκετά συχνά.
Πηγή: Elle.gr